For en SUPER TORSDAG.

F

Endring, prøve noe nytt.

Heisveis, er alt på stell?

Er du lykkelig, eller lei?

Hele livet slitt litt med og sove. Men har jeg egentlig slitt, lurer jeg på nå.

For døgnet har jo som kjent 24 timer, det er normalt og sove på kvelden/natta. Det har vert en vanlig praksis. Eller noe jeg har innbilt meg skal være normalt.

Nå vil jeg prøve noe nytt.

For hvis jeg nå legger meg når jeg er trøtt, står opp når jeg våkner. Da sover/hviler jeg ved behov, kaster ikke vekk tid, på det og prøve og sove. For det normale fører bare som oftest til sykdom.

I dag har jeg vert i Kristiansand.

Fordi?

Ville henge sammen med kjæresten min, ikke bare har vi en felles sønn, men vi er også bestevenner. Vi er fattige, men så lykkelige. Det er virkelig en fin ting.

Planen var og spise et billig måltid,de valgene man har på Kristiansands restauranter kan men egentlig lage hjemme selv. I jakten på noe nytt, endte vi opp på et slags gatekjøkken?

For det er VELDIG viktig, og gå på forskjellige steder. Enten blir du positivt eller negativt overrasket, i dag ble vi positivt overrasket. Mette ble vi, vi sa oss fornøyd med smakene. Skal tilbake på SAMME plassen, en annen gang. For det er en rett til vi må få prøvd.

Når jeg traff Trine, min kjæreste. Var det i forbindelse med en slik 12 trins hjernevask behandling, da gikk vi mye turer rundt om kring i Kristiansand.

Det gøye på dagens tur, var de pratene jeg fikk med meg.

Prat 1.

Vi går langs Otra,(Norges åttende lengste elv) eller oppover mot Otra blir det FAKTISK. Mye bølger i dag, ikke minst ganske høyt vann. Spankulerer, prater om ting og tang. Skikker rundt, vi lever livet på de premissene vi har. Kommer så til en større båt som ligger i Otra. Om ordet båt hadde falt i god jord hos eierne vet jeg ikke. Tror det rette ordet er Yacht.

Står to personer ute på dekk, spør om det er deres båt, eller banken sin.

Var de sin båt. Pratet om forskjellige ting og tang. Så kom noen fantastiske ord. «Vi lever drømmen» sa mannen. Det kan jeg tro på.

Men det fine her, det øyeblikket som skjedde. Var at mennesker, i helt forskjellige økonomiske klasser kunne prate om ting og tang. For selv om de var rike, var ikke nysgjerrigheten borte. Neste gang, om jeg ser de. Da må jeg nesten spør om en båt tur. For den båten var veldig tøff. Hvis jeg skal knytte opp lykke mot en båt. Så kan den båten være lykke 🙂

Lev drømmen. Flotte ord.

Lev drømmen, for livet er kort.

Vi går videre, rundt og skikker. ( Jeg var jo helt i ekstase, siden båtfolket ville slå av en prat.)

Tiden var kommet dit hen, at hun måtte tenke på og komme seg hjem. Da skulle neste buss gå om 25 min. Vi er begge enige om, at det er liten eller ingen vits. Og vente på bussen. Da går vi heller, til et busstopp lengre borte. For hva kan vi møte på vår vei?

Det vet vi aldri….

På torvet, i Kristiansand. Øvre torv for de som er lokalkjent. Satt det en kar jeg dro kjensel på.

Prat 2

En sosionom, den beste sosionomen jeg har møtt. Fortalte han det da, ikke minst snakket om inkompetansen jeg har møtt på i NAV. Han kunne fortelle meg at han hadde fått en ny jobb. Da ble jeg glad. For NAV suger virkelig, hadde han vert der lenge. Så vet jeg ikke om jeg hadde kjent han igjen etterhvert 🙂

Trine kom seg på bussen, jeg gikk på biblioteket for og låne meg ei bok. Spurte en bibliotekar om hjelp. Fikk veldig god hjelp. Så takket henne for det. Hun var dyktig i sin jobb.

Jeg er en mann med busskort, så buss er mitt transportmiddel. Gikk smilende og fornøyd ned til busstasjonen. Ser ei blid eldre dama, «vert på stor-bytur?» Får svar, venninne tur. Så begynner vi også og prate. Merkelig nok, bodde hun tidligere i området der jeg leier hytte. De, for hun var gift. Måtte flytte fordi en ny e39 skal bygges. Da fikk jeg svar på hvorfor, det er så mange fraflyttet hus ned i veien. Livet er jammen meg finurlig.

Prat 3.

Alt i alt, kjempe flotte timer utenfor skogen.

Håper du finner på noe artig i dag.

Noe nytt, den som tør?

Om forfatteren

Pappaweed

Leave a Reply

1 Comment on "For en SUPER TORSDAG."

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Kim Steinhaug
Guest
Må selv si at turer i havna og nede med tresse har gitt meg noen festlige diskusjoner med folket som befinner seg der. Er ofte en frisk blanding av alle samfunnets lag som befinner seg i vannkanten og dem er ofte snakkesalige, er nesten som om tempoet og livet endrer seg og folk har tid og interesse av hva andre mener og syntes. Folk er stollte over sola som skinner over dem, måkene som skriker og ender som lever sitt finurlige liv rundt båtene sine. Det er rett og slett undervurdert å oppsøke vannkanten og havna, og er man helt… Read more »
Av Pappaweed

Siste innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Pappaweed

Get in touch

Noe du lurer på

Translate »
Blogglistenhits