Facebook, mitt sosiale eksperiment.

F

 

Ohoi eventuelle lesere.

«vert stille på bloggen i det siste, har skjedd så mye. Bla bla bla»

Så klart kan det skje mye, om en prøver og finne ut av ting. For jeg er så heldig og ikke har noe særlig etternavn og beskytte. Fritt frem til og gjøre hva jeg vil. For jeg er ingen ting, i det store univers. Det er nok ikke du heller?!

Har gått ca 1 år siden jeg bestemte meg for og begynne med og blogge, eller ytre meg. Skrive mine meninger på nettet. For utviklingen som skjer, igjennom skole, media ikke minst sosiale-media er skummel.

Utgangspunktet, eller hoved plattform for ytringer ble da facebook.

For hva er egentlig facebook blitt? Kan du huske hvorfor du meldte deg inn?

Det kan jeg.

Flere av mine «venner» spilte et spill med navn mobwars. Bygd opp på og få flere «venner, allierte» i din Mafia gjeng. Jo flere folk, jo større fordeler. Så klart vil jo alle ha fordeler? Så min inngang ble igjennom spill.

Vil påstå at, fra og være et plattform der folk turte og være seg selv. Mene det de mente, er det blitt en plass kun for bekreftelse. Ikke minst, like det folk flest liker.

Så hva er det folk liker på facebook? Det kan jo sikkert variere utifra hva slags vennekrets en har. Men, vil tro det er ganske likt. På likertoppen står nok ; Nytt liv til verden, et nytt forhold, en ny bolig. Ny jobb. Ellers er det bare jevnt over sløve bilder av ting og tang, som da blir en liker trend.

Facebook stripper rett og slett folk for identitet.

Hvordan har jeg kommet frem til dette?

Jo, for når jeg skulle starte og blogge. Måtte jeg finne et passende navn. For det er jo ikke juridisk mulig og være en far som røyker hasj. Selv om det fungerer i praksis. Det vet jeg, og flere tusen andre fedre/mødre. Ikke minst bare brukere. Det er fult mulig og bruke hasj/cannabis og fungere. Kanskje sjefen din røyker? Eller, politimann tok litt til seg selv? Slikt skjer jo. Uansett. Skulle jeg blogge måtte jeg ha et passende navn.

Og hva er vell ikke bedre en pappaweed, tenkte jeg. En fungerende pappa, som bruker cannabis. Funker som faen. For det er vanskelig for folk og forstå, eller tro på. At en far kan bruke cannabis, og ikke minst levere som far. ( Mener jeg, andre mener nok noe annet. Klar for og sammenligne unge eventuelt!)

Så husk på denne «DU VET ikke mere en du selv har erfart, resten antar du»

Tok litt tid, før bloggen ble dratt i gang. Ifra domene shopping til startskudd. Var noen skjær på veien. Som feks barnevernet, de har klarert meg som far. Tror jeg var en urinprøve ifra ubrukelig. Skal komme tilbake til mitt syn på barnevernet senere. Ikke minst fortelle om, hvordan andre har blitt møtt av barnevernet. Som igrunn er til for barnets beste?!

Er ikke sammen med barnets mor lengre, så da bor vi så klart ikke sammen lengre. Ble faktisk kastet ut av faren hennes. Pga ytringer på facebook. Han var redd, for tenk om noen av hans venner kunne se hva jeg skrev.?

Så da tok eksperimentet slutt, jeg slettet kontoen.

Hva er konklusjonen?

Den er dyster.

Folk tør rett og slett ikke like ting, i frykt for hva andre skulle tro om de. Hvordan vet jeg det?

Måtte jo spør venner, om hvorfor ikke de likte min side på facebook. De sa da, de ikke turte i frykt for hva andre skulle mene/tro om at de likte pappaweed. Så selv om vi da er venner, tør de ikke like en side på facebook. Er det da en venn eller kun en bekjent? For hva er betegnelsen på en venn? Tenk på det.

Det var kun blogg siden, men prosjektet startet lenge før den stund. Barnets mor var klar over eksperimentet.

Jeg vekslet mellom og legge ut rosabilder, meninger. Trenden var klar, selv om de tingen jeg la ut innen meninger. Turte ikke folk og like det, selv om de mener det samme. Utifra hvordan man kjenner de i det ekte liv. Folk er tøffere i det ekte liv, en på facebook i noen tilfeller. Eller mange?.

Hva skjer da? Når jeg plutselig bare mener masse ting.

Jo, da kan feks familie bry seg, for de tror ting og tang. Og er redd for hva andre skal tro osv.

Utfallet ble jo nesten som forventet, bare litt verre. Men det ordnet seg, så gjentok historien seg igjen på en måte i år. Bare i en annen form.

«Det ligger jo alltid for historie til grunne i alle saker, er jo en grunn til at folk tror som de tror»

Ytringsfrihet sa du?

Folk har ikke liker-frihet engang.

Et lite tanke eksperimentet…

Hadde du død i dag, hvordan hadde du da blitt husket?

For folk tar jo selvmord, fordi folk ikke bry seg nok! Er du en som bryr deg? En som mener noe? Eller bare som folk flest, blitt en pk-robot. Blottet for identitet.

Jeg skal ihvertfall leve for ytringsfrihet, og de jeg er glad. <3

 

 

Om forfatteren

Pappaweed

Leave a Reply

2 Comments on "Facebook, mitt sosiale eksperiment."

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Trygve
Guest

Ytringsfrihet er det mest dyrebare vi har. En skatt vi må beskytte med alle midler.

Av Pappaweed

Siste innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Pappaweed

Get in touch

Noe du lurer på

Translate »
Blogglistenhits