Endelig fredag. Deler en tanke.

E

 

Fikk sendt brevet som planlagt, men dukket opp andre tanker i dag. Får alle som kan lese dette er vinnere av livets lotteri. Men hvilken foreldre vi har, eller hvilken klasse vi blir født inn i. Kan vi ikke bestemme. Heller ei bestemme at vi ville komme til dette universet. Noen ganger kommer man til med et uhel, eller det er nøye planlagt. Hvordan et liv blir til det kan varier, livets utfordringer er på en måte likt for alle. Bare graden av livets vanskeligheter varierer utifra hvilken klasse man er født inne.

Uansett. Det er begynt å komme en pris på oss mennesker i Norge, det er dessverre sånn. Trist lesning om Thea Johnsen (2) . Hun vant livets lotteri, men svært uheldig med utfallet. Nå er hun født inn i en slik klasse der hun er avhengig av hjelp i fra det offentlige. Noe hun i aller høyeste grad burde få. Ja, er veldig dyre medisiner. Det kan komme mange flere som eventuelt måtte trenge en spinrazakur livet ut. Hva skal staten si til de? For hvor mye er et menneske verdt egentlig er det store spørsmålet. Jeg tror, prisen kan variere utifra hvilket øye som ser, om gutten min skulle fått muskelsykdommen spinal muskelartrofi (SMA). Ville jeg syntes han fortjener alle medisin som er tilgjengelig, for i mine øyne er en pris veldig vanskelig og sette på han. Men i statens øyne. La oss si. Han får ikke medisin. Han vill da forsvinne hen etterhvert. Penger spart for staten, stor sorg for meg og de andre som eventuelt måtte være glad i han. Utover det, går tiden sakte men sikte fremover. En ting vi ikke kan komme unna, er at livet kan oppleves som svært urettferdig til tider.

Men det er fredag, sikkert masse gode planer for helgen. Så skulle det bli netflix og chill…

The C Word. 

Fakta, eller propaganda? Jeg har ihvertfall begynt å tro at et grønnere linje, senker oddsen for og få kreft. For har ikke vært så mye kreft i min familie som jeg er kjent med. Så da er det vell større sjans for at noen i denne generasjonen skal få det? Så jeg brutt med min «normal», valgt og droppe kjøtt. Så får vi se om det blir for evigheten, eller en kort periode. For når jeg la pinnekjøttet oppi gryta på julaften, så måtte jeg vaske meg med zalo for og få hendene rene etterpå. Hvordan vaskes kroppen på innsiden? Ikke rart det smeller i forskjellige hjerter rundt de fine høytidene(fett-tidene)

Så med det ønsker jeg alle en litt grønnere helg.


Forresten, utifra tegn i hagen å dømme. Skal det ikke komme mere snø?

Lik gjerne siden min på facebook. Det varmer i hjertet

Om forfatteren

Pappaweed
Av Pappaweed

Siste innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Pappaweed

Get in touch

Noe du lurer på

Translate »
Blogglistenhits